Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

COMMUNITY WALK & WELL-BEING ZEE RITUEEL

maart 19 11:00 - 16:00

Gratis

SEIZOENSOPENING: A TRIBUTE TO OUR ANCESTORS ‘WALK & WELL-BEING ZEE RITUEEL’

Aan het begin van dit belangrijke herdenkingsjaar, willen wij graag tijdens de start van de lente samenkomen met gemeenschappen van het Afrikaanse Continent en uit de Diaspora om onze voorouders te eren voor het collectieve werk dat tot dit moment heeft geleid. Daarnaast is het een mooi en krachtig moment om met elkaar ruimte te maken voor community connectie, bewustwording, healing, rituelen en ceremonies die bijdragen aan ons collectieve welzijn. 

 Op zondag 19 maart zullen wij daarom in Den Haag samenkomen voor een Community Voorouder Ritueel aan zee. (11.00-15.00 u)

Gedurende deze bijeenkomst willen wij graag op ceremoniële wijze stilstaan bij de voorouders met de gemeenschappen vanuit de Afro, Inheemse en Caribische Diaspora, middels een zee-ritueel. We hebben voor de seizoensopening van de Walk- & Well-being bewust gekozen voor een bijeenkomst aan zee, omdat water in onze geschiedenis een belangrijke plek inneemt voor onze voorouders. Tevens is water is de bron van leven, een heling en zuivering instrument.

Het programma zal bestaan uit:

  • Een plengoffer
  • Stilte wandeling
  • Zee-ritueel voor de voorouders
  • Afsluiting

Deze Community Walk & Well-being is voor mensen uit onze diaspora communities en voor mensen met een biculturele achtergrond. De onderdelen van de Walk & Well-being bestaan uit:

Libation ceremonie: 

Dit is een plengoffer en een mooi ritueel om onze dank uit te spreken voor de natuur, onze voorouders en het universum. Wij zullen dit ritueel inzetten, maar een ieder is welkom om onderdeel te zijn. Je bent dus vrij om deel te nemen of aanwezig te zijn als toeschouwer.

Stiltewandeling: 

De wandeling die wij zullen maken zal in stilte gebeuren. Dit is ons moment van bezinning. Stilte brengt je dichter bij jezelf. Het zorgt ervoor dat je jouw eigen gedachten beter hoort en ook kan voelen.

De Walk & Well-being is voor jong en oud en voor alle genders. Deze bijeenkomst is kosteloos. Voel je geïnspireerd om anderen uit te nodigen. Na aanmelding ontvang je uiterlijk 1 week voor de bijeenkomst een bevestiging met meer gedetailleerde informatie over de locatie

Bijdrage leveren?

Voel je je geïnspireerd bij het lezen van deze informatie en wil je een bijdrage doen in de vorm van een speech, dans, muziekstuk of andere creatieve invulling neem dan contact met ons op via: info@diasporawellhouse.com 

 

Locatie

Den haag

Organisator

Diaspora Wellhouse
E-mail:
info@diasporawellhouse.com
Bekijk de site van Organisator
Scroll naar boven